Avisen

Nyheder – Nærhed – Nytte
Socialøkonomisk virksomhed med hjerte og rummelighed

For første gang udstrækkes begrebet socialøkonomisk virksomhed til mediebranchen. Københavneravisen har opgraderet sig til at være så rummelig, at der er plads til mennesker, der af den ene eller anden grund har vanskeligt ved at tilpasse sig det ordinære arbejdsmarked.
I et samarbejde mellem professionelle bladfolk og mennesker, der er i et arbejdstræningsforløb, vil Københavneravisen fortsætte med at tegne et levende billede af byen i hvert nummer. Vi kan finde plads til personer, som er udenfor arbejdsmarkedet og give dem reel mulighed for en ny tilværelse på en rummelig arbejdsplads, hvor opgaverne er tilrettelagt efter medarbejdernes behov. Det kan lykkes, når vi skaber et fællesskab og gør avisens succes til et fælles mål.

Københavneravisen er både for byens indbyggere og for alle, der arbejder her eller tager til centrum for at handle og hygge sig. Vi er den eneste avis, der gennem opsøgende distribution når hovedstadens mange tusind brugere. Med kontor i Købmagergade er vi en del af byens bankende puls, og det kan mærkes i spalterne. Med et glimt i øjet behandler vi de emner, der interesserer læserne. Vi tilbyder annoncørerne en direkte kontakt til forbrugerne og en andel i det socialøkonomiske virke.

Københavneravisen er kultur, forlystelser, butikker, torvehandel, spisesteder, trafik, arkitektur, gadens liv, spændende mennesker og nysgerrighed. I tekst og billeder dækker vi små og store begivenheder, så læserne føler sig godt informeret og underholdt.
Avisen har sin egen tone og personlighed, der gør den til noget særligt.

Københavneravisen udgives af Socialøkonomisk Presseforening, hvis formand er den mangeårige københavnerjournalist Jacob Ludvigsen. Det foregår i et tæt samarbejde med virksomheden Plan og Handling, der gennem årene har hjulpet tusindvis af mennesker med behov for at udvikle sig.

Samspillet mellem ansvarlig bladdrift og social ansvarlighed bliver en nyskabelse inden for pressen og til glæde for de involverede – og for hele byen og alle, der er med til at få den til at blomstre. Vores mission er nyheder, nærhed og nytte. Velkommen til fællesskabet.

 

.................................................................................................................................

 

Fra bydelsaviser til Københavneravisen

 

Af Jacob Ludvigsen
Senior editor

Kære læser,

Denne avis er noget særligt. Den betegner en ny udviklingsfase i nærpressens historie. Tillad mig at fortælle den korte version. I 1993 foreslog jeg Freja, vores datter på 19 år, at udgive lokalavisen Rendestenen i De Fem Stræder, hvor vi havde domicil. Hun gik til arbejdet med krum hals og sørgede for nyheder og annoncer på fire eller flere gule A4-sider. De første ti numre fik hun lov til selv at trykke på et skrummel af en fotokopieringsmaskine, hvorefter de 800 eksemplarer skulle håndfalses, men hun afleverede altid til tiden til Postvæsenet.
I Grønnegade blev chefredaktør Allan Aistrup grebet af den brændende flamme, og han etablerede Grønnegade Kvarteret med grønne bogstaver og billeder. Siden opstod FrederiksStaden, Rundetaarn Avis, Kartoflen, Strandvejens Avis, Nansensgade Avis og mange flere. En kreds af unge redaktører skød frem, ganske mange af dem tog en journalistuddannelse, og det er gået dem godt.

Hver bydelsavis har sit særpræg formet af kvarteret og dets væsen. Derfor kunne det virke brutalt at slutte fire aviser sammen, men daværende chefredaktør Laurits Harmer Lassen var garant for, at de enkelte distrikters egenart afspejlede sig i avisen.

Københavneravisen vil være byens puls og skildre små og store forandringer. Annoncører og læsere bakker Københavneravisen op.
Københavneravisen læses i laser på byens barer og caféer. Der er rift om avisen med det tiltrækkende format midt imellem A4 og A3.
At regne på, hvor mange sololæsere det giver, er håbløst. I princippet kan en Københavneravis, der i fire uger er tilgængelig på et serveringssted, blive læst 100 gange.

Velkommen til Byens Blad.

 

 

Boghuset Frisør Buch